Rezultatele selecției 

ERASMUS+ KA2


 

Logo ERASMUS+ KA2

VOTATI


 Schema de Granturi pentru Licee

Acord de grant nr.  762/SGL/R II din 2.10.2018

Competențe pentru liceenii Cajvanei


17 decembrie 2018

CONCURS INGRIJITOR I


Procedura selectie elevi

ERASMUS+ KA2

 


CONCURS INGRIJITOR 


LIKE

        Învatamântul din Cajvana este un învatamânt ce îsi are sorgintea în setea de cunoastere a oamenilor acestei comunitati, sete care nu se poate astâmpara niciodata. În anul 1830 un tânar pe nume Vasile Mitanu din Cajvana îsi astâmpara aceasta sete "pe cheltuiala parintilor” la Scoala de cântareti a lui Melchisedec Lemeni de pe lânga biserica vechii Mitropolii a Moldovei din Suceava. Scoala satului, nedorita de preoti si la început, nici de toti satenii probabil, din moment ce spuneau "nu ne mai trebuie înca un paduce–n cojoc” apare destul de târziu, în 1899, fata de localitatile din jur. Principalele repere istorice sunt:

  • 1899, apare în sat primul învatator-Mihai Bumbu, care va fi si director. Se deschide prima scoala, banii necesari fiind ai locuitorilor si Fondului Religios Ortodox din Bucovina. Cetatenii contribuie cu 6000 de florini. Directorul va ramâne la post pâna la pensie.

        Bine ati venit pe website-ul scolii Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" Cajvana. Fie ca sunteti elev de-al nostru, fie ca sunteti un parinte in cautarea unei scoli pentru copilul dvs., speram ca situl nostru se va dovedi o sursa foarte utila de informatii despre toate aspectele cotidiene in cadrul scolii noastre.